Zo organiseer je een nieuwjaarsborrel

Zo organiseer je een nieuwjaarsborrel

De donkere dagen zijn weer begonnen. Wat is nou lekkerder dan met een warme kop chocolademelk voor de knetterende open haard te relaxen? Een bakje pepernoten mag natuurlijk niet ontbreken, want Sinterklaas staat over een maandje ook weer bij ons op de stoep. En als onze goed heiligman ons land weer verlaat, dan is de tijd van kerstpakketten en eindejaarsgeschenken aangebroken. 2016 is in zicht! Tijd voor nieuwe voornemens, een frisse start en een flinke dosis positieve energie. Samen met collega’s en zakenrelaties proosten op nieuwe successen. Hoe organiseer je nou een geslaagde nieuwjaarsborrel? Met deze tips wordt jouw nieuwjaarsborrel een groot succes.

 

  1. De uitnodiging

Een goed begin is het halve werk: het begint allemaal met een verzorgde en originele uitnodiging. Kies bijvoorbeeld een confetti-uitnodiging: opvallend en origineel. Of ga je voor de uitnodiging met afsteekbare sterretjes? Je kunt de gasten vragen de confetti of sterretjes mee te nemen naar de nieuwjaarsborrel, creëer een moment en luid samen het nieuwe jaar in.

Organiseer jou nieuwjaarsborrel

 

  1. De locatie en aankleding

Een kantine, kantoorruimte of een grote balzaal; het is belangrijk dat jouw gasten bij binnenkomst direct in de juiste mood zijn! Geef bij het ontvangst je gasten bijvoorbeeld een nieuwjaarshoedje. Komen er ook zakenpartners bij de nieuwjaarsborrel? Dan kun je de gasten een nieuwjaarsbroche geven. Op deze manier creëer je samenhorigheid en een feestelijke stemming.

Nieuwjaarsborrel1

Om de ruimte sfeervol in te richten kun je een ‘wishwall’ maken. Super simpel: een paar glimmende slingers en een bordje waar je een positief woord op kunt schrijven. Vervolgens zet je je gasten voor de wishwall op de foto. Hiervoor kun je hostessen van Icing on the Cake inzetten die mooie (polaroid) foto’s kunnen maken voor een leuke herinnering. Extra sfeer creëer je met heliumballonnen van ballonnendeal.nl. Je kunt de ballonnen origineler aankleden door de touwtjes te versieren of vul de ballon met confetti. Het is ook leuk om kaartjes aan de ballonnen te hangen waarop gasten een wens of boodschap kunnen schrijven.

Tip: zorg ervoor dat de ballonnen niet te zwaar worden, anders kun je ze van de grond afrapen.

Nieuwjaarsborrel

 

 

  1. De catering

Een hapje en een drankje mag natuurlijk niet ontbreken bij een nieuwjaarsborrel. Je mag dan ook best uitpakken met de catering. Omdat de meesten de laatste tijd al genoeg calorieën genuttigd hebben, kun je het beste kiezen voor low carb fingerfood van www.feestenculinair.nl. Zo hoeft niemand een hapje over te slaan en kan iedereen genieten van healthy food.

nieuwjaarsborrel

Ook de champagne mag uiteraard niet ontbreken tijdens de nieuwjaarsborrel. Maak indruk met een bubbly bar! De champagne hoeft niet duur te zijn, je kunt ze feestelijk opmaken door de fles te bestrooien met glitters. De glazen chique aankleden is ook een goed idee. Heel gemakkelijk: plak een strikje met dubbelzijdig foam of tape op het glas en tadaaa: een superchique champagneglas. Las een gezamenlijk toastmoment in en proost met z’n allen op het nieuwe jaar.

Catering

 

  1. Entertainment

De hostessen van Icing on the Cake kunnen je gasten op een stijlvolle en bijzondere manier verwelkomen. Wanneer zij bij binnenkomst de gasten van een hapje en een drankje hebben voorzien kunnen zij de bediening op zich nemen. Dan heb jij je handen vrij om samen met jouw collega’s en zakenrelaties te genieten van de gezellige nieuwjaarsborrel! Het is ook mogelijk om hostessen met champagnerokjes in te zetten. Zij zullen de champagne verzorgen en schenken dit vanaf hun rokje in. Cheers!

Entertainment huren

Goede muziek is een echte must op ieder feest. Muziek zorgt voor sfeer en het is belangrijk dat dit goed op het feest afgestemd is. Icing on the Cake verzorgt bijzondere zangacts die jouw nieuwjaarsborrel een extra dimensie geven. Als je de nieuwjaarsborrel echt wilt laten knallen moet je zeker voor een DJ gaan. Wij hebben goede ervaringen met djvoorjou.nl.

 

  1. Give Aways

Wanneer je gasten weer lang en breed op de bank liggen is het natuurlijk leuk als ze nog aan de nieuwjaarsborrel terugdenken. Je kunt goodiebags maken en deze aan de gasten mee naar huis geven. Het is leuk om hier gelukskoekjes in te doen. In deze koekjes zit een mooie wens of toekomstvoorspelling. Je kunt ze bijvoorbeeld bestellen bij www.geluk.com. Een leuke herinnering aan jouw geslaagde nieuwjaarsborrel!

give away

Geen tijd?
Het organiseren van een nieuwjaarsborrel kost veel tijd. Je begint al ruim van tevoren met de voorbereidingen. De wintermaanden zijn voor de meeste bedrijven druk. De laatste projecten worden afgerond, het jaarverslag wordt opgemaakt en de puntjes worden op de ‘i’ gezet om het jaar af te sluiten. Icing on the Cake kan het organiseren van een sprankelende en gepersonaliseerde nieuwjaarsborrel volledig voor je uit handen nemen!

Geïnteresseerd? Neem contact op met Nienke.
info@ic-entertainment.nl
06-41704600
www.ic-entertainment.nl