Haringhappen

1 van de meeste klassieke foodtrends is toch echt wel de haring ofwel: De Hollandse Nieuwe. Wist je dat de haring alleen zo mag heten als het vetpercentage minstens 16% is en dat de vissers ze alleen mogen vangen tussen half mei en eind juni? Enfin. In juni komen dus alle haring party’s er weer aan en wij kunnen je vertellen, er zijn zó veel manieren om dit klassieke product op een verfrissende manier te presenteren!

Geen eindeloze rijen voor de haringwagen maar laat onze haringlady lekker rondgaan met verse toppings.


Haringstarter

Haringtartaar ingrediënten voor 4 haringliefhebbers:

★ Hollandse Nieuwe, gesneden in kleine blokjes
★ 2 appels
★ 3 bieslook stengels
★ 2 eetlepels citroensap
★ 0,5 eetlepel gembersiroop
★ 0,5 eetlepel geraspte mierikswortel
★ 2 eetlepels olijfolie
★ Peper en zout naar smaak

Tartaar
Meng de appels met 1 eetlepel citroensap, bieslook en gembersiroop. Pak een steekvorm en pak 1/8 deel van de haringblokjes, met daarbovenop een kwart van het appelmengsel, om vervolgens af te toppen met weer 1/8 deel haringblokjes.

Dressing
Maak dan je dressing van 1 eetlepel citroensap, peper en zout, mierikswortel en olijfolie. Geef de tartaar een touch van de dressing en garneer het af met een flinterdun gesneden appelpartje.