Get to know Marjolein van der Ham

Een 23-jarige lady die vanaf het moment dat ze begon met de Hotelschool al droomde van een eigen restaurant. Haar 2 stages heeft ze doorgebracht op de Antillen: Curaçao en Bonaire en het allerleukste, bij haar stage bij Restaurant At Sea in Bonaire is ze de liefde van haar leven tegen gekomen: Mark Captein, een veelbelovende kok.

Mark ging na de Bonaire periode fulltime aan de slag als chef-kok en Marjolein begon aan haar afstudeerscriptie. Daarnaast ging ze met haar ondernemingsplan voor een eigen restaurant naar het Ondernemerspunt van Saxion. In die periode is vaak tegen haar gezegd: “Neem je niet te veel hooi op je vork?” of “Dit ga je toch niet redden binnen de tijd?” en “Moet je niet kiezen voor een normale afstudeeropdracht?” maar het enige wat zij dacht: “No way, dit is juist exact wat ik wil doen!”. Ze was vastberaden dat het zou lukken.

Vervolgens werden ze benaderd door hen oudere werkgevers uit Bonaire, die wisten van Marjolein haar droom voor het openen van haar eigen fine dining restaurant mét Michelin ster. Ze kochten een huis met een kas en hebben die vervolgens compleet opgeknapt om samen met Marjolein en Mark in loondienst, restaurant Orangerie de Pol te beginnen in april 2018. Al snel kregen ze de mogelijkheid om het restaurant in zijn volledigheid over te nemen en in december 2018 kwam Marjolein haar grootste droom uit, wat een verrassing! Hier had ze al die tijd naar toe gewerkt, GAAF! Veel docenten laten nu nog weten dat ze het echt niet hadden verwacht dat het haar zou lukken.

Goed, onze hotspot uit deze Icing Talk met als thema: DREAM BIG mag duidelijk zijn: Restaurant Orangerie De Pol! Wat maakt het bijzonder? Het restaurant zit in een prachtige glazen designkas waarbij persoonlijke kleinschaligheid (30 couverts) en kwaliteit voorop staat. De keuken is het centrale hart van het restaurant waar ze live koken: de absolute trekker. Wat Orangerie De Pol uniek maakt is dat ze geen menukaart hebben maar dat je altijd een verrassingsmenu van 4, 5 of 6 gangen krijgt, vol lokale, seizoensgebonden producten. Ze blijven geïnspireerd door zelf ook naar verrassende restaurants te blijven gaan.

Wat Marjolein meegeeft aan iedereen met een grote droom? “Geloof erin! Als anderen zeggen dat het je niet gaat lukken, volhouden! Alleen zo kan je van iets wat je het allerliefste doet, je werk maken en dat, dat vind ik mega bijzonder. Wij hebben er elke dag weer zoveel zin in, en die Michelinster die komt er wel!”

 

 

 

 

 

Deze prachtige foto’s zijn gemaakt door Monique Banning

Terug naar de andere toffe artikelen