5 tips om jouw allergrootste dromen na te jagen

Tip 1

Maak een moodboard met alles wat perfect past bij jouw droom. Verzamel lekker wat tijdschriften en scheur alle uitspraken en beelden uit die jou mega aanspreken/inspireren! Zet het moodboard vervolgens ergens in je woonkamer of kantoor neer, zodat je er elke dag wel even naar kijkt. Dit zorgt ervoor dat jouw droom constant ‘on top of mind’ is.

Wij hebben voor Icing on the Cake ook een gezamenlijk moodboard gemaakt. Input vanuit alle collega’s is prettig, en je hebt een gezamenlijke visie die goed gevisualiseerd kan worden. Vanuit dit moodboard hebben wij ook concrete doelstellingen opgesteld (zie tip 3). Check deze video eens hoe je heel makkelijk je eigen moodboard kunt maken. Ga ervoor, want het helpt je echt je doelen te bereiken.

Tip 2

DURF! In ons gezamenlijke Icing on the Cake moodboard komt dit groots naar voren. Onzekerheid is de grootste vijand voor verandering. Je droom najagen betekent (vrijwel altijd!) verandering in je huidige leventje.

Een voorbeeld van mijn eigen onzekerheid: Bij Icing on the Cake hebben we het afgelopen jaar heel veel gedaan maar zijn we (vinden wij) te weinig op inspirerende plekken geweest. Juist daarom hebben we besloten om op actieve wijze, zelf meer bedrijven te benaderen. Niet per se om keiharde sales te genereren maar om andere bedrijven te leren kennen, geïnspireerd te raken en zelf te inspireren, op gave nieuwe plekken te komen en leuke samenwerkingen aan te gaan. We zijn nu nog met een klein team, maar hebben samen grootse dromen.

Dit  is best spannend. Wat vindt een ander van je? Kom ik goed over? Ondanks de mega gave merken die we al in ons portfolio hebben kan ik zelf nog steeds weleens zenuwachtig zijn om een bedrijf of persoon (waar ik tegenop kijk) te benaderen. Maar zodra die gedachte opspeelt zeg ik altijd hetzelfde: SCHEIT!

Waarom zou iemand het raar vinden als ik bel? Vind ik het zelf raar als iemand belt? Nee. Ik wil zélf graag gave contacten en op andere inspirerende plekken komen en ben mega overtuigd van onze diensten. Juist dan denk ik al vrij snel: JUST DO IT! Niet bang zijn om te falen, ik weet precies waar ik het over heb en dan is het alleen nog een kwestie van “like it or not”. Wanneer ik er zo mee bezig ga, komen er ook 8 van de 10 keer gave afspraken uit. En dat vind ik helemaal goed. Want niet elk bedrijf past bij Icing on the Cake, en dat is he-le-maal oké.

Tip: alleen naar netwerk events gaan en gewoon lekker in gesprek gaan met mensen. Je leert dan vanzelf je woordje te doen en wordt er na een paar keer ook  veel zekerder over. Mijn tip: sluit je aan bij leuke clubs die passen bij je droom! Er zijn er genoeg. Vraag ons om tips!

Tip 3

Concrete doelen stellen. Het lijkt zo simpel maar doe dit met iemand samen die jou dwingt je doelen zo concreet mogelijk te maken. Ga met het volgende bezig:

  • Lange termijn doelen voor dit jaar
  • Deze doelstellingen opdelen in maanddoelstellingen
  • Deze maanddoelstellingen opdelen in weekdoelstellingen
  • Deze weekdoelstellingen opdelen in dag doelstellingen

Wij hebben onze jaardoelstellingen verdeeld over 12 maanden. Elke maand hebben we overleg over hoe we deze maanddoelstelling kunnen verdelen over de weken in die maand. Deze weekdoelstellingen bespreken we elke maandag tijdens onze Monday Meeting. Vanuit de Monday Meeting stellen we dagtaken op en iedere dag bespreken we deze dagtaken, welke we allemaal verwerken in Trello. Dit is een superfijne tool waarin je takenlijstjes kunt maken en mocht je samen met iemand aan je doelen werken dan kun je elkaar ook supergoed op de hoogte houden zonder mailverkeer.

TIP: Hang tijden aan de taken. Ik merk aan mezelf dat ik zóóó makkelijk even op Instagram kijk of begin met de leuke taken. Door ’s ochtends al aan elke taak een tijd te hangen, dwing je jezelf de taak ook binnen die tijd te volbrengen. Aan het einde van zo’n productieve dag heb ik een enorm voldaan gevoel, omdat ik dan heel wat taken uit mijn Trello kan halen.

Tip 4

Friends, family & fools. Door de juiste mensen om je heen te verzamelen, of door je dromen en ambities uit te spreken, zullen mensen eerder aan je denken wanneer er iets voorbijkomt dat te maken heeft met jouw droom. Ook hier geldt weer: SCHEIT. Vraag mensen je online berichten te delen of vraag om concrete leads met naam + telefoonnummer en of hij/zij je wilt introduceren bij je ‘droomcontact’.

Toen ik begon met Icing on the Cake werd ik in het begin echt nog niet serieus genomen. “Zou je dat nou wel doen?” en “Zou je niet gewoon lekker gaan werken?”. DUHH, dit motiveerde mij alleen maar meer om te laten zien dat Icing on the Cake echt wel een succes kon worden.

Tip: Ik heb gestudeerd voor een baan in de zorg en wist al snel dat ik daar totaal niet gelukkig van zou worden. Door bij andere bedrijven een kijkje te nemen kwam ik erachter wat ik wel graag zou willen, en dat resulteerde in een goed lopend bedrijf voor mijn 25e.

Tip 5

Het is echt mega cliché maar als je echt wat wilt dan zal je er ook veel voor op zij moeten zetten. Ik kies er bewust voor om van een (nu nog, haha) klein salaris te leven, omdat ik het meeste geld in de zaak wil houden. Ik ben veel avonden en weekenden nog met werk bezig en daarnaast ga ik altijd voor het BESTE. Wij plaatsen op insta nooit foto’s waar we niet 200% achter staan, zullen (in ons geval) geen personeel inzetten waar we niet van overtuigd zijn en willen alles altijd tot in detail geregeld hebben. Ik wil echt het beste van het beste en ben eerder dan dat niet tevreden. Dit kan voor anderen heel vermoeiend zijn en soms ook onbegrijpelijk, maar volg je eigen visie en je eigen gevoel daarin. Jij wil zelf ook niet half geholpen worden, geen matige content lezen en/of matige vlogs kijken. GO FOR IT, en doe het met passie en precisie, dan kom jij zekerweten bij die droom.

Terug naar de andere toffe artikelen